Atgal

Laikinai stabdoma vaikų ligų skyriaus veikla

2024 04 04

Balandžio 5 dieną Rokiškio rajono ligoninės vaikų ligų skyriaus gydytoja pediatrė dėl asmeninių priežasčių palieka darbą. Dėl šios priežasties, skubiai nerandant gydytojo pediatro, kuris užtikrintų darbą dienos metu, ligoninė priversta laikinai stabdyti vaikų ligų skyriaus veiklą. Rokiškio rajono direktorius Raimundas Martinėlis teigia, kad šis skyriaus išlikimo klausimas tampa prioritetiniu iššūkiu, kurį stengiamasi kuo skubiau spręsti.

"Susiklosčius gana netikėtai situacijai, nuo balandžio 8 d., neturėdami gydytojo pediatro ligoninėje dienos metu, esame priversti laikinai stabdyti vaikų ligų skyriaus veiklą. Dedame visas pastangas ir atliekame būtinus žingsnius, kad surastume optimaliausią sprendimą šioje situacijoje", - teigė R. Martinėlis. Tačiau jis pabrėžė, kad tai nebus lengvas uždavinys, nes gydytojų pediatrų trūkumas jaučiamas visoje Lietuvoje.

„Diskutavome su vietiniais gydytojais pediatrais, ieškojome bendrų sprendimų. Taip pat su darbo pasiūlymu kreipiausi į aplinkinių rajonų, kitų šalies respublikinių gydymo įstaigų gydytojus pediatrus, tačiau kol kas teigiamo atsakymo nesulaukėme. Patirtis rodo, jog šie procesai nevyksta taip greitai. Kartais tam prireikia ir metų laiko, o kartais net neduoda teigiamo rezultato“, - teigė direktorius.

Nors situacija sudėtinga, tačiau direktorius R. Martinėlis pasidžiaugė, kad bent laikinai buvo rastas sprendimas, kaip užtikrinti šių paslaugų prieinamumą visą parą. Kaip jis teigė, „kartais negalima iš anksto pasiruošti įvairioms situacijoms, todėl svarbu priimti sprendimus čia ir dabar“. Direktoriaus manymu, šiuo konkrečiu atveju, buvo rastas kuo priimtinesnis variantas gyventojams, užtikrinant paslaugų prieinamumą.

„Po įvairių diskusijų, buvo priimtas sprendimas, kad sunegalavus vaikams dienos metu kreipiamasi į Rokiškio rajono pirmines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų gydytojus pediatrus ar šeimos gydytojus, o jiems baigus darbą, pirmadieniais-penktadieniais nuo 17 val. iki 8 val. ryto, šeštadieniais-sekmadieniais ir švenčių dienomis visą parą, pagalbą vaikams užtikrina ligoninės priėmimo-skubios pagalbos skyriuje dirbantys gydytojai pediatrai", - apie laikiną sprendimą informavo ligoninės direktorius.

Rokiškio rajono ligoninės informacija