Atgal

Atnaujinta įranga reabilitacijos skyriuje - kokybiškesnės paslaugos

2024 03 21

Rokiškio rajono ligoninės reabilitacijos skyriuje atnaujinti trys susidėvėję aparatai – elektroterapijos, ultragarso terapijos ir kompresinės terapijos (limfodrenažo). Šis atsinaujinimas suteiks galimybę ligoninės reabilitacijos skyriaus komandai teikti dar aukštesnes ir kokybiškesnes gydymo paslaugas. Kineziterapeutų komanda džiaugiasi dėl šių naujovių bei tikisi, jog džiaugsis ir į procedūras atėję pacientai.

Rokiškio rajono ligoninės direktorius Raimundas Martinėlis teigia, jog nuolat stengiamasi atjauninti susidėvėjusius įrenginius, skirtus gydymui, juos pakeisti moderniais, šiuolaikiškais. „Nuolat galvojame, kaip paderinti mūsų paslaugų kokybę, ką galime padaryti dėl mūsų pacientų. Vienas iš prioritetų - įrangos atnaujinimas, naujos įsigijimas, plečiant paslaugų spektrą. Šiuolaikiška ir moderni gydymo įranga ne tik padeda efektyviau siekti gydymo rezultatų, bet taip pat yra ir didelė pagalba ligoninės personalui, užtikrinant kokybiškų paslaugų teikimą“, - teigė direktorius.

Trumpai apie teikiamas paslaugas ir naujų aparatų galimybes. Pirmasis įrenginys- elektroterapijos aparatas. Elektroterapija yra naujos kartos gydymo metodas, kuriame naudojama elektros srovė. Ši procedūra yra itin veiksminga, nes elektros impulsai stimuliuoja minkštus audinius, nervus, sąnarius, raumenis, juos sutraukinėja ir atpalaiduoja. Tai ne tik padeda sumažinti potrauminį ar pooperacinį skausmą, bet ir gydyti lėtinį skausmą, skatina žaizdų gijimą, sumažina raumenų spazmus, padidina raumenų jėgą, judesių amplitudę bei vietinę kraujotaką. Naujasis aparatas turi net 28 gydymo programas, kurios pritaikomos pagal kiekvieno paciento būklę, suteikiant maksimalų naudingumą.

Antrasis atnaujintas prietaisas reabilitacijos skyriuje - ultragarso terapijos prietaisas. Šis medicininis įrenginys naudojamas gydant įvairias ligas ir pažeidimus pasitelkiant ultragarso bangas. Jos nukreipiamos į konkretų gydymo plotą, prasiskverbia per odą ir paveikia giliau esančius audinius, tokius kaip raumenys, sausgyslės ir sąnariai. Procedūros metu sukuriami audiniuose šiluminiai pokyčiai, kurie malšina skausmą, uždegimą, suaktyvina kraujotaką ir stimuliuoja audinių atsistatymą. Taip pat ultragarso terapijos aparatas naudojamas vaistinių preparatų įvedimui į gilesnius audinius bei audinių gijimo stimuliavimui.

Ir trečiasis atnaujintas aparatas reabilitacijos skyriuje yra kompresinės terapijos (limfodrenažo) prietaisas. Jis sukuria pakitusias slėgio sąlygas, kurios masažuoja ir skatina limfos judėjimą. Tai padeda pašalinti skysčių susilaikymą audiniuose, pagreitinti raumenų atsistatymą, pašalinti toksinus iš organizmo, pagerinti kraujo ir limfos cirkuliavimą, sumažinti skausmą po intensyvaus fizinio krūvio, sumažinti tinimą ir uždegimą bei didinti raumenų lankstumą ir judesių amplitudę. Limfodrenažo procedūra yra rekomenduojama sergant daugeliu ligų, įskaitant kraujotakos ir limfinės sistemos ligas.

Šie nauji įrenginiai suteikia Rokiškio rajono ligoninės reabilitacijos skyriaus komandai puikią galimybę toliau gerinti gydymo paslaugas ir padėti pacientams greičiau atsigauti.

 

Rokiškio rajono ligoninės informacija