Atgal

Rokiškio ir Anykščių bendradarbiavimas dėl vaikų raidos reabilitacijos

2024 03 20

Kovo 19 d. Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, dalyvaujant direktorei Danguolei Kondratenkienei, Rokiškio rajono ligoninės direktoriui Raimundui Martinėliui bei Rokiškio gydytojams pediatrams, vyko susitikimas su Anykščių rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro (Anykščių PSPC) direktoriumi Kęstučiu Jacunsku ir Anykščių vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos atstovėmis. Pagrindinis aptartas klausimas buvo susijęs su bendradarbiavimu dėl vaikų nukreipimo į Anykščių vaikų raidos sutrikimų ankstyvąją reabilitaciją. Taip pat buvo aptarti ir kiti klausimai susiję su medicinos įstaigų reforma, kylančiais iššūkiais.

Anykščių vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos darbuotojai išsamiai pristatė teikiamas paslaugas, siuntimo į tarnybą sąlygas ir atsakė į gydytojų pediatrų klausimus. R. Martinėlis, Rokiškio rajono ligoninės direktorius, domėjosi paslaugų teikimo proceso eiga, iššūkiais ir paslaugų poreikiu, kadangi jau vyksta paruošiamieji darbai tokių paslaugų teikimui ir Rokiškio rajono ligoninėje. Susitikimo dalyvių buvo pastebėta, kad vis daugiau vaikų nustatomi raidos sutrikimai ir tokių paslaugų poreikis yra didelis tiek vaikams, tiek jų tėvams (globėjams). Pediatrai bei reabilitacijos paslaugų atstovai pasidžiaugė, kad tokių paslaugų teikimas regione plečiamas ir daugiau vaikų gaus jiems reikiamas paslaugas.

Primename, kad sausio 4 d. Rokiškio rajono ligoninės direktorius R. Martinėlis pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Anykščių PSPC direktoriumi K. Jacunsku dėl vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos paslaugų teikimo, kol toks centras bus įsteigtas Rokiškio rajono ligoninėje.

Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos paslaugas teikia įvairių sričių specialistai, įskaitant gydytoją socialinį pediatrą, medicinos psichologą, logopedą, kineziterapeutą, specialųjį pedagogą, ergoterapeutą, slaugytoją ir socialinį darbuotoją. Ši specialistų komanda užtikrina ankstyvą vaikų raidos sutrikimų nustatymą ir teikia kompleksinę pagalbą tiek vaikams, tiek jų tėvams ar globėjams. Šios paslaugos teikiamos vaikams nuo gimimo iki 7 metų amžiaus su šeimos gydytojo siuntimu.