Atgal

Padėka Chirurgui A. Vaičiui

2023 08 04

Šį mėnesį VšĮ Rokiškio rajono ligoninės Chirurgijos profilio skyriaus vedėjas Artūras Vaičius išgelbėjo gyvybę vyrui, kuris visiškai atsitiktinai keliavo pro mūsų rajoną namo į Panevėžį.

Nelaimė važiuojant dviračiu

Panevėžietis Gintaras Zolbas tikras: jam gyventi buvo likęs vos pusvalandis ir jeigu ne tądien Rokiškio rajono ligoninės priėmimo skyriuje budėjęs chirurgas A. Vaičius, šiandien jis jau būtų anapus.

„Liepos 6-ąją, per Mindaugines, laiką leidome šalia Dusetų, Zarasų rajone. Po apylinkes važinėjome dviračiais, kol visiškai netikėtai griuvau. Iš pradžių maniau, kad nieko baisaus, nes susižalojau nežymiai, buvo nubrozdinta tik ranka ir koja. Pagalvojau, gal dėl šių sužalojimų užsuksiu pakeliui į kokią rajono ligoninę pasiskiepyti nuo stabligės, o sugrįžęs dėl visa ko, pasirodysiu ir Panevėžio medikams“, – pasakojo G. Zolbas.

Užsuko pakeliui namo

Pašnekovas su artimaisiais automobiliu patraukė namo, tačiau kelionės metu jam pasidarė silpna, tad jie nusprendė užsukti į pakeliui esančią Rokiškio rajono ligoninę.

„Tokį sprendimą priėmiau, nes pajutau negerumą, pamažu ėmė skaudėti pilvą. Ligoninės priėmimo skyriuje tuo metu budėjo chirurgas A. Vaičius. Jis mane apžiūrėjo ir liepė pasilikti stebėjimui, mat kilo įtarimas, kad gali išlįsti ir rimtesni traumos padariniai. Vėliau pasirodė, jog šis gydytojas buvo teisus“, – prisiminė panevėžietis.

Buvo likęs pusvalandis

Stebėjimo metu Priėmimo skyriuje staiga ėmė prastėti G. Zolbo būklė, nukrito kraujospūdis, todėl staigiai buvo iškviesti reanimacijos skyriaus medikai, o pacientas išgabentas tiesiai į operacinę.

„Belaukiant priėmime man pasidarė labai silpna, daugiau nepamenu. Kai pabudau po operacijos, chirurgas A. Vaičius pasakė, jeigu ne skubi operacija man buvo likęs gyventi vos pusvalandis. Panevėžio tikrai jau būčiau nepasiekęs, nes patyriau dubens kraujagyslių sužalojimą. Tad liepos 6-ąją laikau savo antruoju gimtadienio, kurį man dovanojo šis jaunas Rokiškio chirurgas“, – kalbėjo G. Zolbas.

Šilti žodžiai ir kolektyvui

Panevėžietis itin dėkingas ne tik Chirurgijos profilio skyriaus vedėjui A. Vaičiui, bet ir visam profesionaliam Rokiškio rajono ligoninės personalui, kuris jį išgelbėjo, slaugė ir rūpinosi.  

„Buvau sužavėtas, jeigu reiktų operuotis, tai tik čia. Jaunas puikus daktaras išgelbėjo man gyvybę. Ir kiti jūsų medikai dirba su atsidavimu ir rūpesčiu. Žmonės sako, kad mirtis kažkur toli, bet mano istorija parodė, jog ji visada šalia“, – sakė pašnekovas, kuris iki šiol traumos padarinius vis dar gydosi namuose.