Atgal

Rokiškyje atsidaro druskų kambarys

2024 01 15

Šią savaitę VšĮ Rokiškio ligoninėje atsiveria naujai įrengtas druskų kambarys. Pirmieji jo apžiūrėti susirinko medikai – ligoninės direktorius Raimundas Martinėlis bei VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorė Danguolė Kondratenkienė, ligoninės kineziterapeutai, Rokiškio PASPC vaikų ligų gydytojos Žydrūnė Jakštonienė ir Audronė Petkevičienė.

Pasidžiaugti šia iniciatyva bei įvertinti druskų kambario atvyko ir rajono vadovai – meras Ramūnas Godeliauskas ir vicemerė Audronė Kaupienė. Rajono vadovų nuomone, druskų kambarys įrengtas jaukiai ir šiuolaikiškai, o svarbiausia, kad gyventojai šias populiarias paslaugas gaus vietoje, nebereikės jų ieškoti už rajono ribų. Ypač tokių paslaugų trūko mažiesiems pacientams.

 

Druskų kambariui įrengti – netoli dviejų tonų druskos

Kaip papasakojo ligoninės direktorius R. Martinėlis, druskų kambariui įrengti sunaudota 1 tona ir 800 kg druskos, jame įrengtos šešios vietos, kaip ir kitur analogiškose tokiose patalpose įmontuotas ekranas, todėl seansų metu galima bus mėgautis relaksacine muzika ar filmukais. „Jeigu į seansą susirinks vaikai, galėsime jiems rodyti animacinius filmukus, kad procedūra neprailgtų“, – sako ligoninės direktorius.

Prie druskų kambario įrengtose patalpose yra rakinamos drabužinės, čia atvykusieji gaus vienkartinius antbačius – bachilas.

Procedūros trukmė – pusvalandis. Kol kas planuojama rengti kasdien po seansą. „Žiūrėsime, koks poreikis, kokia paklausa. Kol kas nuo šio trečiadienio rengsime po vieną seansą popietiniu laiku“, – sako ligoninės direktorius.

Suaugusiems procedūra kainuos 8,10 euro, vaikams – per pusę mažiau, o mažyliams iki trejų metukų – nemokamai. „Vadovaujamės sveikatos apsaugos ministro įsakymu nustatytomis mokamų paslaugų kainomis“, – paaiškino R. Martinėlis.

Siuntimų iš gydytojų šioms procedūroms nereikės

Paklaustas, kaip galima patekti į druskų kambario procedūras, ligoninės direktorius paaiškino, kad gydytojų siuntimo joms nereikia, tiesiog pacientai turi registruotis ligoninės registratūroje ir jiems bus nurodytas laikas, kada atvykti. „Tiesa, mažiausiems pacientams reikėtų gauti gydytojų rekomendacijas šioms procedūroms, laisva forma, taip bus saugiau“, – pastebi R. Martinėlis.

Dirbs kvalifikuoti kineziterapeutai

Kaip informavo ligoninės direktorius, kol kas prie druskų procedūrų dirbs nauja ligoninės specialistė – kineziterapeutė Gabrielė Okuškaitė. „Bet apmokyti ir kiti ligoninės kineziterapeutai, jie žino kaip įjungti ir aptarnauti druskos aparatą, kiek druskos dėti ir pan. Apskritai stengiamės, kad specialistai mokėtų kiek įmanoma daugiau darbų iš savo srities, tuomet kyla mažiau problemų, kai reikia vienam kitą pavaduoti“, – sako ligoninės vadovas R. Martinėlis.

Šaltinis