Atgal

Pasaulinė kraujo donorų diena

2018 06 13

Geradarystės negalima paliesti ranka, čia viską atlieka širdis“ ( Seneka)

 

Birželio 14 dieną švenčiama Pasaulinė kraujo donorų diena.

      Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad kiekvienais metais kraujo ir jo komponentų perpylimas padeda išgelbėti milijonus žmonių gyvybių, prailgina pacientų, sergančių sunkiomis ligomis, gyvenimo trukmę bei pagerina jų gyvenimo kokybę. Be kraujo perpylimo nebūtų įmanoma atlikti sudėtingų medicininių procedūrų ir chirurginių operacijų.

     Niekada negali žinoti, kada tave ar tavo artimuosius ištiks nelaimė, kada Jūsų gyvybė priklausys nuo kitų žmonių supratingumo ir geranoriškumo. Be kraujo donorų ryžto aukoti kraują kitų labui, daugelis sergančiųjų netektų vilties pakilti iš ligos patalo ar net išgyventi.

     Mes, medikai, esam tik  tarpininkai tarp tų, kurie aukoja ir tų, kurie priima.     Daugelis žmonių, kurių gyvybes gelbsti donorų kraujas, padėkoti negali. Todėl visų ligonių ir jų artimųjų vardu už viltį pasveikti, pakilti iš ligos patalo ir vėl pradėti džiaugtis gyvenimu dėkojame mes, medikai. Dėkojame visiems, kurie, suprasdami nuolatinį ir didžiulį donorų kraujo poreikį gydymo įstaigose, dalį savęs dovanoja donorystei. Tai  tikrai didžiulė dovana.